Zvod mladých a Klubová inštruktáž

20.04.2013 17:59

V sobotu 20.4.2013 sme sa zúčastnili Zvodu mladých, ktorý sa konal v Topoľníkoch. Podstatou Zvodu mladých je jednoducho ohodnotiť jednotlivé vrhy, či spojenie sa vydarilo alebo nie, ohodnotiť šteniatka, či spĺňajú štandard. No v našom prípade išlo hlavne o rodinné stretko:)

Prišla sa na nás pozrieť naša chovateľka Ria Eliašová a dokopy sa nás tam zhromaždilo 6 Devilovcov. Freddie, Largo, Lina, Maggie (Leona), Amy (Loretta) a Saudi (Lux). Ako zostava sme si vypočuli samé chvály (veď ako inak) a podľa mňa sme boli najvydarenejší vrh (hlavne asi aj najpočetnejší) zo všetkých zúčastnených. 

Decká sa nám vyšantili do únavy.. My sme sa spiekli do červena. 

Jaaaaj a vlastne Freddie spĺňal štandard vo všetkých bodoch, až na to, že nožičky má trošku strmšie, len to bola asi skôr moja vina, mohla som si ho krajšie postaviť, pretože sa posudzovatelia hádali, čo nám majú odškrtnúť, keďže raz to uhlenie bolo pekne vidieť a raz nie. Každopádne o rok na výbere do chovu sa vidíme asi znova;) 

 

O týždeň na to sme sa zúčastnili aj klubovej inštruktáže, keďže sa nám čas do vlôh krátil a chceli sme využiť každú možnosť na pocvičenie. Počasie nám prialo, vetrík fúkal, Freddie mal aj dobrú náladu.

Najskôr sme sa rozdelili na dve skupinky - skupinku začiatočníkov, čo chceli potrénovať hľadačku a na skupinku pokročilých, čo si aj kačku z vody chceli priniesť. Pre nás výber bol jasný a tak si nás zobral do parády p. Macky. 

Keď Danko Freddieho vypustil, krásne prečesával pole (čo ako nám na poli u nás doma, keď sme s nim osamote, samozrejme ukázať nechce, ale akonáhle sú okolo neho vizslácke kočky...hneď je z neho pán:) ) Keď som začula, že p. Macky Freddieho ohodnotil slovami "to je k...a dobrý pes", hneď mi srdiečko poskočilo. No musím uznať, že hľadal naozaj ukážkovo. Potom však prišla na rad prepelička a to už až tak ukážkové nebolo. No čo, Freddie bol asi trošken hladný, tak musel okoštovať, či sa to dá zjesť alebo nie. No dalo... Našťastie Danko skoro priskočil a statočne pipku zachránil. Môj hrdina. Neskôr sme sa išli ešte pozrieť na skupinku pokročilých, trošku sa osviežili vo vode a hor sa domov, pričom sme sa modlili, aby mal Freddie taký dobrý deň aj o týždeň neskôr na vlohách...