Úraz

30.03.2013 22:35

Tak a došiel na psa mráz... Našemu Freddiemu sa podarilo počas jedneho tyždňa si dvakrát porezať packu. Raz medzi pazurikmi na nohách a raz si vysekol kúsok vankúšika. Keďže to bola jeho prvá podobná rana a mne osobne krv nerobí zrovna dobre, tak sme sa vystrašili a pýtali sa na sociálnej sieti, ako majitelia vizsličiek riešia takéto úrazy.

Prvú noc sme mu to poriadne vydezinfikovali. Tým poriadne myslím, veľmi poriadne. Najskôr sme nevedeli, že má ten kúsok vyseknutý, mysleli sme si, že je to stará rana, tak sme mu to poriadne vysprchovali. Potom sme si všimli rozsah poranenia, tak sme to potreli Betadinom, aj repíkom, aj špeciálnym aloe vera sprejom a Danko bol kúpiť aj akutol. Na noc sme to previazali.

Rano sme to znova nasprejovali aloe vera a betadinom a previazali. Kým sme došli domov z roboty, tak si Freddie dal dole obväz a odvtedy sme to obväzovali len na krátke vychádzky. Po troch dňoch vyzerala rana pomaly zahojená, avšak Freddie si chrastu zlizal a tak rana sa mu po celú tu dobu dráždila a každý deň trošku krvácala. 

Po tyždni a pol sa rana pekne zacelila, už len musí dorásť "podrážka". Po prvýkrát sme si uvedomili, že máme doma vizslu. Toľko energie Freddie ešte asi nemal.. Asi sa oňho svedomito staráme a má veľa výbehu:) Takže sa už tešíme, kedy konečne vypustíme "tigra z klece".

                            Prvý deň

              

                            Povel zdutý marod

             

 

                        Po 3 dňoch

             

                        Po týždni

            

Úraz

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok